More

  Auditul Rezervelor Crypto Exchange-ului Kraken se Extinde si Include USDT, USDC, XRP, ADA si DOT

  Fiind unul dintre cele mai mari și mai vechi crypto exchange-uri Bitcoin din lume, inca din 2011, Kraken este numit în mod constant unul dintre cele mai bune locuri pentru a cumpăra și vinde criptomonede online, datorită serviciilor excelente, taxelor mici, opțiunilor de finanțare versatile și standardelor de securitate riguroase!

  Ce este un audit al rezervelor crypto?

  O dovadă a rezervelor unui crypto exchange (PoR) este un audit independent efectuat de o terță parte, care urmărește să se asigure că un custode deține activele la care pretinde în numele clienților săi. Acest auditor face un instantaneu anonim al tuturor soldurilor deținute și le agregează într-un arbore Merkle – o structură de date prietenoasă cu confidențialitatea care incapsulează toate soldurile clienților.

  De acolo, auditorul obține o rădăcină Merkle: o amprentă digitală criptografică care identifică în mod unic combinația acestor solduri la momentul în care a fost creat instantaneul.

  B5DD7999 1F60 4C64 B693 BA3D71A96974
  Radacină Merkle

  Auditorul colectează apoi semnături digitale produse de Kraken, care dovedesc proprietatea asupra adreselor din lanț cu solduri verificabile public. În cele din urmă, auditorul compară și verifică dacă aceste solduri depășesc sau se potrivesc cu soldurile clienților reprezentate în arborele Merkle și, prin urmare, că activele clienților sunt deținute pe baza unei rezerve complete.

  Orice client poate verifica în mod independent dacă soldul său a fost inclus în auditul “Proof of Reserves” comparând anumite date cu rădăcina Merkle. Orice modificări aduse restului datelor, oricât de mici, vor afecta rădăcina – făcând evidentă manipularea.

  Auditul Kraken al Rezervelor

  Kraken a făcut publice rezultatele celui de-al doilea audit de verificare a rezervelor (Proof of Reserves din 2022), care a fost extins pentru a include:

  • BTC*
  • ETH*
  • USDT
  • USDC
  • XRP
  • ADA*
  • DOT*

  Notă: *Indică activele acoperite de auditul Proof of Reserves deținute atât pe platforma de schimb spot, cât și pe platforma de staking Kraken.
  Un audit “Proof of Reserve” este o procedură contabilă inovatoare care verifică criptografic depozitele de criptomonede și soldurile conturilor. Rezultatele celui mai recent audit Kraken au fost din nou verificate de firma de contabilitate de top 25 la nivel mondial, Armanino LLP. Auditul a determinat că exchange-ul deține în siguranță toate activele de mai sus aparținând clienților.

  Kraken s-a concentrat întotdeauna pe securitate, iar cel mai recent audit le permite clienților care dețineau aceste active in crypto exchange să verifice în mod independent că soldurile lor Kraken sunt într-adevăr susținute de active reale garantate de crypto exchange-ul global.

  În auditul din februarie 2022, Kraken a condus industria prin verificarea soldului depozitelor de BTC și ETH ale clienților. Adăugarea a încă cinci criptomonede de top extinde acoperirii verificarea soldului clienților până la 63% din totalul activelor deținute pe Kraken, intenționând să includem active suplimentare în viitoarele audituri.

  La Kraken, securitatea fondurilor este și va fi întotdeauna obiectivul numărul unu, iar auditurile regulate “Proof of Reserves” demonstrează capacitatea Kraken de a crea un standard mai înalt de responsabilitate și transparență – nu doar în cripto, ci și în spațiul bancar și financiar mai larg.

  De asemenea crypto exchange-ul oferă instrumentele necesare pentru a verifica soldurile, precum si posibilitatea de a verifica în mod independent rezultatele auditului:

  Conectați-vă la contul dvs. Kraken
  Urmați acest proces simplu în 3 pași pentru a genera un „ID de înregistrare” sau „Merkle Leaf” specific contului dumneavoastră Kraken
  Introduceți acest „ID de înregistrare” pe site-ul web al auditorului, Armanino LLP.

  Urmând procesul de mai sus, veți putea afirma că criptomonedele dvs. au fost deținute în siguranță de crypto exchange-ul Kraken la momentul auditului.

  Dacă nu vedeți un ID de înregistrare sau “Merkle Leaf” în contul dvs. Kraken, nu vă faceți griji. Aceasta înseamnă că nu dețineați aceste active pe Kraken la momentul auditului si veți putea verifica soldurile contului dvs. în audituri viitoare.

  Dacă doriți să aflați mai multe despre Proof of Reserves și despre modalitățile inovatoare prin care se folosește transparența blockchain-urilor publice, vă invităm să aflați mai multe pe site-ul Kraken.

  În calitate de lider al transparenței industriei cripto, Kraken continuă să ridice ștacheta și să stabilească standarde bazate pe blockchain pentru responsabilitate față de clienții săi. Auditurile de tip ”Proof of Reserve” oferă un standard nu numai de neegalat în cripto, dar de neegalat pentru finanțele tradiționale.

  Sursa:Kraken

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Captcha verification failed!
  Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
  - Reclama -

  Din Aceeasi Categorie

  Inselatoriile Comune cu Criptomonede in 2022...

  Pe măsură ce mai mulți oameni investesc în criptomonede,...

  Ce este un NFT?

  Ce este un NFT (Non Fungible Token)? Un NFT (Non...
  - Reclama -

  Ultimele Articole

  Consultanta in Accesarea Fondurilor Europene din PNRR

  Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) reprezintă un element crucial pentru dezvoltarea economică a României, oferind oportunitatea de a accesa fonduri europene...

  150 Apeluri in Valoare Totala de 21,91 Miliarde Euro, Lansate in Trimestrul al Treilea in 2023

  Autoritățile de management pentru programele aferente politicii de coeziune au planificat lansarea, în trimestrul al treilea al acestui an, a 150 de apeluri...

  Cinci Pasi Pentru a Scrie un Plan de Afaceri Eficient

  Nu este un secret pentru nimeni că succesul în afaceri depinde de o planificare eficientă! Și totuși, mulți antrenori sunt reticenți în a...
  - Reclama -