More
  Salveaza articol

  Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS)

  Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) – parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR – componenta nerambursabilă.

  PNRAS vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unui număr estimat de 2.500 dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, interveneție și compensare pentru a crește participarea școlară”.

  Pentru participarea la Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, toate unitățile de învățământ vor completa Declarația de intenție (atât cele din lista publicată, cât și cele care nu se află pe listă, dar fac dovada îndeplinirii criteriilor de vulnerabilitate).

  Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de 3 ani.

  MATE conține un set de instrumente pentru identificarea timpurie a elevilor în risc de abadon și înregistrarea acestora în SIIIR, planificarea și implementarea unor măsuri de prevenire și reducere a abandonului la nivelul școlii.

  Toate declarațiile de intenție vor fi evaluate, urmând ca unitățile de învățământ preselectate să fie invitate să depună o propunere de proiect care va include, în mod obligatoriu, și o analiză de nevoi.

  Declarațiile de intenție pot fi încărcate utilizând acest ► link de înscriere.

  Termen (prelungit) de transmitere a intenției de participare: 21 ianuarie 2022.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.


  Servicii de
  Consultanta

  O gama completa de servicii de consultanta pentru accesarea fondurilor nerambursabile si asistenta in scrierea, depunerea și implementarea proiectelor.

  Din aceeasi categorie

  Ghid Start Up Nation 2024, lansat in consultare publica!

  Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a lansat astăzi,...

  Calendar AFIR 2024 Sesiuni Depunere Proiecte

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat calendarul estimativ...

  Ultimele finantari

  Investitii Productive Inovatoare Pentru Microintreprinderi

  Beneficiari eligibiliMicroîntreprinderiValoarea finantarii:Valoare minima: 20.000 euroValoare maxima: 200.000 euroCuantumul...

  Digitalizare in Folosul IMM-urilor din Regiunea Sud Vest Oltenia

  Beneficiari eligibili - Digitalizare in Folosul IMM-urilor din Regiunea...

  Cresterea competitivitatii IMM-urilor in Regiunea Sud-Est

  Programul Regional Sud-Est: 220.000 - 1.500.000€ - Cresterea competitivitatii...

  Ultimele articole

  Ghid Start Up Nation 2024, lansat in consultare publica!

  Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a lansat astăzi, 23 aprilie 2024, în consultare publică Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind...

  Inregistrare Marca OSIM Pentru Protejarea Identitatii Brandului

  Inregistrarea unei marci reprezinta un pilon fundamental in strategia de protejare a identitatii si valorii brandului unei companii. Este un proces esential prin...

  Calendar AFIR 2024 Sesiuni Depunere Proiecte

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat calendarul estimativ pentru lansarea sesiunilor de depunere a cererilor de finanțare pentru intervențiile din cadrul Pilonului...