More

  Cursuri de Formare Profesionala 100% Gratuite & Remunerate Pentru Tinerii NEET din Sud-Muntenia

  Ce înseamnă NEET?

  NEET este acronimul pentru “Not in Education, Employment, or Training” se referă la o persoană cu vărsta curprinsă intre 16-29 de ani care este șomeră, nu primește educație si nu urmează nici un fel de cursuri de formare profesională.

  Scopul conceptului NEET este de a lărgi înțelegerea statutului vulnerabil al tinerilor și de a monitoriza mai bine accesul problematic al acestora pe piața muncii.

  Tinerii din Europa simt impactul puternic al restricțiilor pandemice, iar in urma studiilor efectuate in 2021 de către Eurofound (Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă) a rezultat că acestia se confruntă cu cele mai scăzute niveluri de bunăstare mentală și niveluri ridicate de singurătate. Tinerii par, de asemenea, cei mai afectați de pierderea locurilor de muncă în criza actuală / condițiile socio-economice generate de criza Covid-19.

  De asemenea, se cunoaște că una dintre cele mai vulnerabile categorii de tineri in timpul unei crize economice este reprezentată de tinerii NEETS. Îngrijorarea majoră acum este modul în care acești tineri vor fi afectați de consecințele economice ale COVID-19.

  Cursuri de formare profesională 100% gratuite!

  Scopul acestui proiect, cunoscut sub denumirea „Locuri de muncă pentru tinerii NEETs din Regiunea Sud-Muntenia”, este de promovare a unei ocupări sustenabile şi de calitate a forţei de muncă şi sprijinirea mobilităţii forţei de muncă în rândul tinerilor NEETs șomeri din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia.

  Proiectul își propune să contribuie la reducerea șomajului în rândul Tinerilor NEETs incadrați ca someri, din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, prin participarea acestora la programe de formare profesională gratuite, remunerate și sesiuni de mediere pe piața muncii în vederea ocupării unui loc de muncă. Proiectul se adresează tinerilor NEETs șomeri, cu vârsta cuprinsă între 16 – 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu domiciliul sau reședința în regiunea Sud-Muntenia in unul din judetele Arges, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Ialomița si Teleorman.

  Derularea programelor de formare profesională din cadrul proiectului

  Tinerii care se pot beneficia de cursurile gratuite din cadrul proiectului pot fi persoane care la data înscrierii îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani care nu au un loc de munca și nu urmează nici o forma de învățământ;
  • sunt înregistrați și profilați de către SPO (Serviciul Public de Ocupare) sau sunt luați în evidenta înainte de înscrierea la curs;
  • au domiciliul sau reședința în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia;

  Desfășurarea programelor de formare profesională au ca rezultat calificarea profesională a persoanelor din grupul țintă / persoanele eligibile înscrise!

  Cursurile de formare profesională disponibile în cadrul proiectului:

  • Lucrator în comerț
  • Competențe informatice
  • Logistician fluxuri depozit
  • Logistician flux de producție
  • Logistician flux de transport
  • Competențe antreprenoriale
  • Inițiere unei afaceri prin accesarea de fonduri nerambursabile
  • Gospodării agroturistice
  • Lucrator în creșterea animalelor.

  Înscrierea cursanților la programele de formare se va realiza ținând cont și de următorii parametrii: locația de desfășurare, locația de domiciliu a cursantului, tipul de curs, durata acestuia și capacitatea grupei pentru cursul respectiv. Cursurile au o durata medie de 60h, se desfășoară online, participanții sunt remunerați pentru participare și în funcție de cursul urmat aceștia pot beneficia și de o diploma absolvire autorizată A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări).

  De asemenea, o persoană din grupul țintă se poate înscrie la maxim trei cursuri, fiind și remunerata în funcție de fiecare curs în parte urmat!

  Pentru mai detalii despre proiect, cursuri si înscrieri, te rugăm să folosești formularul de contact sau:

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Captcha verification failed!
  Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
  - Reclama -

  Din Aceeasi Categorie

  Redeschidere Program de Finantare Medici de...

  Redeschidere apel PNRR/2022/C12/MS/I.1.1.b Finantare Medici de Familie - Cabinete ale...

  Ordinul 71/2023 din 11.01.2023 Actualizare Ghid...

  PNRR: A fost actualizat ghidul pentru Apelul de proiecte...

  Ghid Final Apel Digitalizare IMM 2023...

  Ghid final Apel Digitalizare IMM & condiții de accesare...

  Calendarul Apelului de 350 Milioane de...

  Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de coordonator...
  - Reclama -

  Ultimele Articole

  Redeschidere Program de Finantare Medici de Familie PNRR – Sanatate din 19.01.2023

  Redeschidere apel PNRR/2022/C12/MS/I.1.1.b Finantare Medici de Familie - Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistenta medicala primara din data de...

  Ordinul 71/2023 din 11.01.2023 Actualizare Ghid Apel de Proiecte Pentru Digitalizarea IMM-urilor din PNRR

  PNRR: A fost actualizat ghidul pentru Apelul de proiecte numărul 1 – Digitalizarea IMM-urilor – grant de până la 100.000 euro / întreprindere...

  Ghid Final Apel Digitalizare IMM 2023 Lansat la Data de 15.12.2022

  Ghid final Apel Digitalizare IMM & condiții de accesare a fondurilor europene aferente PNRR în cadrul apelului de proiecte: Digitalizarea IMM-urilorGrant de...
  - Reclama -