More

  Scoala de Valori – Proiect PepinTEEN

  Școala de Valori îndrumă tinerii să-și descopere valorile și să-și antreneze potențialul

  PepinTEEN este un proiect în cadrul căruia studenții sunt invitati sa pășească pe drumul antreprenoriatului în educație. Scopul proiectului este pregătirea studenților și a adolescenților pentru a face față joburilor viitorului, echipându-i cu aptitudini prin crearea de contexte în care să inoveze și să experimenteze.

  În ultimii ani, mulți tineri s-au trezit că au terminat o facultate și că nu își găsesc un loc de muncă în domeniile pe care le studiaseră. Așa că șomajul a devenit pentru ei o alternativă, dar ce s-ar fi întâmplat dacă în timpul anilor de facultate ar fi participat la proiecte care să le pună în valoare și să le cizeleze aptitudinile astfel încât să aibă acele abilități de care au nevoie companiile?

  Poate ar fi trecut cu brio chiar și primul interviu și s-ar fi adaptat cu usurinta la locul de muncă. Ar fi putut să vină cu inițiative și nu ar fi avut probleme să învețe noi programe care să le ușureze munca și sa devina un bun profesionist.

  Dar până la urmă de ce abilități are nevoie un absolvent al învățământului universitar când vrea să se angajeze?

  Abilități digitale și competențe tehnice

  Digitalizarea a pătruns în toate domeniile de activitate. Astfel, lumea digitală avansează pe zi ce trece. Iar pentru a lucra acolo unde îți dorești ai nevoie de o bază de cunoștințe care să-ți permită însușirea unor concepte digitale. O persoană care va avea abilități digitale va fi atractivă pentru orice departament de Resurse Umane, dar și pentru angajator. Pentru asta, tânărul va trebui să fi trecut de etapa de alfabetizare digitală, mai exact să poată învăța cu ușurință orice program sau funcționarea oricărui dispozitiv. Dorința de a fi în pas cu tehnologia poate fi un atuu, care va cântări consistent într-un eventual interviu pentru angajare, dar și la noul loc de muncă.

  Accesarea și utilizarea informației

  Așa cum era de așteptat, companiile nu mai caută neapărat persoane care cunosc foarte bine un domeniu, ci vor ca membrii echipei să știe să se informeze și să pună cap la cap cunoștințele. Această schimbare de optică vine în contextul în care tehnologia și informația este disponibilă oricând și oriunde. Însă doar dacă știu modul în care se ajunge la informație, angajații vor putea să o folosească pe cea de care au nevoie pentru rezolvarea unei probleme.

  Abilitatea de a rezolva problemele

  Când ești tânăr te gândești mai puțin la probleme, însă abilitatea de a găsi o soluție pentru orice situație de la locul de muncă este o caracteristică pe care pun accent angajatorii. Tocmai de aceea, tinerii ar trebui să-și dezvolte abilitățile de luare a deciziilor și de rezolvare a problemelor înainte de a-și căuta un loc de muncă. Însă, există o problemă fundamentală, multe sisteme de educație nu predau aceste abilități, pentru că pun accent pe învățarea prin memorizare, așa că gândirea analitică este pusă în așteptare.

  Cu toate acestea, fără practică, tinerii nu pot primi experiențe autentice din care să și învețe și nu vor putea să rezolve problemele atunci când ele vor apărea. Așadar, gândirea analitică este o necesitatea în joburile viitorului.

  Adaptabilitate și flexibilitatea cognitivă

  Foarte importante pentru joburile viitorului vor fi adaptabilitatea și flexibilitatea cognitivă. Pentru că trăim într-o continuă schimbare, adaptabilitatea va reprezenta un atuu în orice domeniu, mai ales că multe companii vor renunța la modul tradițional în care făceau lucrurile și vor încerca mai multe variante pentru a ajunge la clienți cu produsul perfect. Dar pe lângă adaptabilitate, absolvenții de facultate trebuie să știe și că flexibilitatea cognitivă îi va transforma în candidați de succes pentru o anumită poziție, deoarece vor reuși să privească o problemă din mai multe puncte de vedere și vor veni cu un plan pentru rezolvarea situației.

  Inteligența emoțională

  Autocunoașterea este un alt criteriu important de care vor ține cont angajatorii. Chiar dacă tinerii nu au experiență în muncă, au doar câțiva ani de studiu, companiile îi vor prețui pe cei care vor își cunosc punctele forte și punctele slabe. Astfel, un angajat care se înțelege pe sine, va ști cum să devină cea mai bună variantă a sa. Dar va ști și să lucreze în echipă, pentru că va fi capabil să facă legături cu colegii săi, cu superiorii și cu orice asociat sau client al companiei. Va ști, de fapt, de ce este nevoie pentru că este capabili să facă conexiuni.

  Abilitățile antreprenoriale

  Sunt tineri, dar asta nu înseamnă că dacă nu intră în afaceri, nu au abilități antreprenoriale. Din contră, pentru a reuși la locul de muncă trebuie să aibă sentimentul de apartenență, să fie motivați. Marea majoritate a companiilor își doresc angajați care vin cu idei și propun schimbări, pentru că vor să facă mai mult decât o listă de atributii.

  Curiozitatea și abilitatea de a învăța

  Curiozitatea și plăcerea de învăța pot fi abilități care să le aducă tinerilor jobul mult visat. Tocmai pentru că schimbările sunt la ordinea zilei în domeniul tehnologiei, dar și al produselor și al serviciilor, nu există limită pentru dezvoltare. Așa că angajații cu potențial sunt cei care pot învăța orice. Așa că dacă au fost elevi care au învățat bine în timpul școlii și au fost mereu curioși, angajatorul poate să le ducă cele două abilități la următorul nivel și să le transforme în plusuri pentru jobul viitorului.

  Abilitățile de comunicare

  Comunicare este foarte importantă, deoarece poate crea un liant între angajat – angajator – client pentru totdeauna. Ba mai mult, cineva care posedă abilități de comunicare va ști cum să spună și cum să rezolve într-un mod echitabil o problemă.

  -

  Tinerii care au cunoștințe într-un domeniu trebuie să știe să comunice, pentru că altfel informația nu valorează nimic. Mulți angajatori pun accent pe abilitățile de scriere și de vorbire ale noilor angajați, iar tinerii pot să le folosească ca un atu în favoarea lor.

  Proiectul PepinTEEN pregătește studenții pentru joburile viitorului

  Studenții pot să se înscrie în proiectul PepinTEEN și vor avea acces la 12 ateliere care pun accent pe soft skills, precum abilitățile de comunicare și de rezolvare a problemelor, dar și gândirea analitică. Alte ateliere vor fi centrate pe digital skills precum transformarea digitală, comunicarea digitală și cyberbullying.

  De asemenea, tinerii vor coordona hub-uri educaționale, așa că vor ști cum este să lucreze în echipă, să își construiască propria strategie și să rezolve problemele. Așa vor ajunge să aibă abilități antreprenoriale. Astfel încât la finalul proiectului, studentul va putea să devină lider, pentru că știe să îi învețe și pe ceilalți tot ceea ce el deja știe.

  Pentru mai multe informatii despre proiect si inscrieri clic aici.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Captcha verification failed!
  Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
  - Reclama -

  Din Aceeasi Categorie

  Cinci Pasi Pentru a Scrie un...

  Nu este un secret pentru nimeni că succesul în...

  Cont Bancar 100% Gratuit Revolut Business...

  Gestionați Finanțele Companiei cu Revolut Business Alfă cum Revolut Business...

  Cursuri de Formare Profesionala 100% Gratuite...

  Ce înseamnă NEET? NEET este acronimul pentru "Not in Education,...

  Infiintare Companie in Delaware sau Wyoming...

  Dupa ce v-ati hotarat sa infiintati un SRL in...
  - Reclama -

  Ultimele Articole

  Consultanta in Accesarea Fondurilor Europene din PNRR

  Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) reprezintă un element crucial pentru dezvoltarea economică a României, oferind oportunitatea de a accesa fonduri europene...

  150 Apeluri in Valoare Totala de 21,91 Miliarde Euro, Lansate in Trimestrul al Treilea in 2023

  Autoritățile de management pentru programele aferente politicii de coeziune au planificat lansarea, în trimestrul al treilea al acestui an, a 150 de apeluri...

  Cinci Pasi Pentru a Scrie un Plan de Afaceri Eficient

  Nu este un secret pentru nimeni că succesul în afaceri depinde de o planificare eficientă! Și totuși, mulți antrenori sunt reticenți în a...
  - Reclama -